آخرین اخبار

آیا دستورالعمل سازمان لیگ فدراسیون فوتبال ضمانت اجرایی ندارد؟

مصاحبه خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مردم گرا از مجتبی بهزادیان وکیل ورزشی درخصوص دستورالعمل سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و حذف امتیاز از تیم های سپاهان و پرسپولیس
اشتراک گذاری
19 دی 1402
نویسنده : رضا افشین
منبع : سرویس ورزشی پایگاه خبری تحلیلی مردم گرا
کد مطلب : 2630

Visits: 0

مصاحبه خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مردم گرا از مجتبی بهزادیان وکیل ورزشی درخصوص دستورالعمل سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و حذف امتیاز از تیم های سپاهان و پرسپولیس

پایگاه خبری مردم گرا: آقای بهزادیان در خصوص کسر امتیاز و بازگشت امتیازات دو تیم پرسپولیس و سپاهان چه نظری دارید ؟

مجتبی بهزادیان وکیل ورزشی : کسر امتیاز و جریمه دو تیم پرسپولیس و سپاهان و بازگشت امتیازت آنان در نوع خودش شگفتی است وقتی از زبان یکی از اعضا محترم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال می شنویم که کسر چهار امتیاز از باشگاه سپاهان بدلیل انجام چهار بازی بوده یا از زبان یکی از دوستان دیگر جاری می شود که گویا چهار شاکی داشته بدین نتیجه می رسیم که برای تنظیم این دستورالعمل باید بیشتر بررسی و دقت می شد.
سوالی که به ذهن متبادر می شود این است چرا وقتی عزیزان در حال تنظیم این دستورالعمل بودند پیش بینی نگردید چگونه باید با فرد متخلف برخورد کرد.

پایگاه خبری مردم گرا: دستورالعمل سازمان لیگ فدراسیون فوتبال در حال حاضر دچار چالش های بسیار شده است آیا تنها نداشتن ضمانت اجرا موجب این اتفاق است؟

مجتبی بهزادیان وکیل ورزشی: قبل از ورود به ماهیت آنچه ابلاغ شده و بررسی بندهای آن قطعا باید تفا‌ت دستورالعمل را با سایر مصوبات قانونی به مانند آیین نامه و قانون بدانیم.


درخصوص قانون تکلیف مشخص است و قوه مقننه (مجلس) متولی این امر است اما درخصوص آیین نامه که توسط سازمان‌های دولتی مصوب می‌گردد موجبات ابطال آن در صورت مغایر با قانون با دیوان عدالت اداری است، مضاف آنکه در یک تفاوت ساده آئین‌نامه جنبه آمریت و کلیت دارد و در حکم قانون محسوب می شود ولی دستورالعمل و بخشنامه از این قاعده و ویژگی مستثنی می‌باشند. علی الخصوص دستورالعمل فعلی سازمان لیگ که با قانون سابق مصوب شده فدراسیون در بعضی از ماده ها در تعارض است و مهمتر از همه آنکه ضمانت اجرایی نیز ندارد بنابراین دستورالعمل ها روش ها و مقررات مکتوبی است که در آن مراحل انجام کار به منظور اجرای تمام یا قسمتی از یـک سیستم، فرآیند، روش و نحوه اجرای صحیح یک ماده یا تبصرهای از یک آیین نامه یا قانون تهیـه و به موقع اجرا گذاشته می شود.

بهزادیان ادامه داد: پس از ابلاغ دستور العمل سازمان لیگ فوتبال به باشگاه ها برای فصل ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ آنچه بیشتر از همه از روز اول موجب ایراد بود تعارض این دستور العمل در بعضی از بندها با قانون نقل و انتقال و وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال بود ضمن آنکه بدلیل نبود ضمانت اجرای مکتوب اجرای صحیح آن نیز موجب تردید بود بطور نمونه چند مورد را عرض می کنم:

۱/ در یکی از ماده های این دستور العمل، اقدام قانونی بازیکنان برای فسخ قرارداد در صورت عدم پرداخت بدهی توسط باشگاه ها پس از مهلت یک ماه به چهار حقوق ماهیانه تغییر می کند و نوتیس ۱۰ روزه به یکباره ۱۵ روزه می شود این موضوع شاید آنقدر موجب ایراد نباشد که زمانی ایراد ظهور‌ نمود که در همان تاریخ بعضی از بازیکنان بر اساس مهلت قانونی سابق اقدام به فسخ نموده بودند و برگه فسخ را در اختیار داشتند، اما پس از ابلاغ این دستورالعمل معلوم نبود می توانند برای فسخ اقدام کنند یا دستورالعمل ابلاغ شده عطف بماسبق می گردد.
این خود ایرادی بود که شاید هیچ وقت جدی گرفته نشد و موجبات سردرگمی را برای تیم ها و بازیکنان رقم زد!

۲/ مساله دیگر ماده ٢٢ معروف این دستوالعمل بود (بازیکنان ایرانی شاغل در لیگ های خارجی که مشغول به بازی هستند در صورت پیوستن به باشگاههای داخلی به عنوان سهیمه خارجی محسوب می کرد) اگر به آیین نامه جذب بازیکنان و مربیان خارجی توسط هیات رئیسه فدراسیون فوتبال مصوب ۱۴۰۰ رجوع کنیم بازیکن ایرانی باید بر اساس سازوکار خاصی به باشگاه های داخلی کشور خودش ورود پیدا می کرد این ماده از دستورالعمل نیز به یکباره تغییر می کند و بازیکن ایرانی از سهمیه خارجی برای بازی درلیگ داخلی عنوان بازیکن ایرانی را باز پس می گیرد.

۳/ با ایراد بعدی در این دستورالعمل اجازه سواستفاده از بازیکنان، برای مدیران باشگاه ها فراهم است اینکه در دستورالعمل آمده است تنها قرارداد بازیکنانی که در سازمان لیگ ثبت شده است معتبر است یعنی از نظر این دستورالعمل قرارداد داخلی دارای اعتبار نمی باشد با این عمل به نوعی ما بر خلاف ماده ۱۰ و ۱۳۰۱ قانون‌ مدنی عمل کرده ایم و قراردادهای داخلی بازیکنان و باشگاه ها و البته اراده قانونی آنان را نادیده انگاشته ایم حال تصور کنید مدیرعامل یک تیم بخواهد تنها سه قرارداد از پنج قرارداد داخلی خود را در سازمان لیگ ثبت نماید تکلیف دو بازیکن دیگر چه می شود! عملا می بینیم با این روش بازیکن امنیت قراردادی و مالی ندارد! در این خصوص هم متاسفانه پیش بینی وجود ندارد!

۴/ مورد دیگر از این دستور العمل اعلام مرز مالی بین بازیکن حرفه ای و آماتور است آنچه در قانون RSTP فیفا آمده و البته قانون نقل و انتقال و وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال به تبعیت از آن این مهم را در خود گنجانده است این است که تفاوت بین بازیکن حرفه ای و آماتور میزان درآمد و هزینه آنهاست یعنی وقتی درآمد بازیکن بیشتر از هزینه وی باشد بازیکن، حرفه ای است و برخلاف آن بازیکن آماتور است در این وادی دستورالعمل سازمان لیگ، مبلغ تفاوت بازیکن حرفه ای و آماتور را هشتاد میلیون تومان اعلام می کند آنقدر این مبلغ عجیب است که مشخص نیست که بر اساس چه استدلالی نگارش شده است و چه تفکری را با خود به همراه دارد! در حالیکه می بینیم شاید در لیگ های فوتسال و حتی بانوان مبلغ قرارداد بیشتر از این رقم می‌باشد حال چگونه می شود بازیکنی که شاید یک ، نیم فصل روی نیمکت می نشید و حداقل مبلغ وی صد تا صد و پنجاه میلیون تومان می باشد تفکیک بین بازیکن حرفه ای و آماتور رقم هشتاد میلیون تومان باشد!
لذا عملا شاید هستیم که این دستورالعمل هنوز در مرحله آزمون و خطاست و تنها نداشتن ضمانت اجرا چالش این دستورالعمل نیست چرا که ماده های این دستورالعمل نیز باید مورد بررسی مجدد قرار گیرد!

پایگاه خبری مردم گرا: آقای بهزادیان آیا بواقع سقف بودجه باشگاه ها رعایت شده است ؟

در این خصوص عمیقا اعتقاد دارم سقف بودجه از سوی بعضی باشگاه ها رعایت نشده است آنچه برای من جای سوال دارد این است، اگر در خصوص دستورالعمل سازمان لیگ بصورت سلیقه ای عمل گردید چون ضمانت اجرایی برای آن پیش بینی نشده بود در خصوص پنج‌ بند سقف بودجه که به باشگاهها ابلاغ شده چرا هیچ گاه به درستی عمل نشد! وقتی ما به قانون نوشته احترام نمی گذاریم چه باید گفت!
نامه ارسالی سرپرست کمیته تدوین و تطبیق مقررات به جناب آقای ممبینی بتاریخ ۷-۳-۱۴۰۲ متعاقبا نامه جناب آقای ممبینی به آقای کشوری فرد سرپرست محترم سازمان لیگ فوتبال بتاریخ ۹-۳-۱۴۰۲ و همچنین نامه جناب کشوری فرد به مدیران عامل باشگاهها و روسای هیات های فوتبال بتاریخ ۱۱-۳-۱۴۰۲ گویای این واقعیت است که نامه نگاری در این خصوص انجام شده است و باید به درستی عمل می شد!
لذا اعتقاد دارم دستور العمل فعلی سازمان لیگ برای اجرای صحیح آن هم نیاز به اصلاح اساسی و هم ضمانت اجرای قانونی و محکم دارد در غیراینصوت امیدی به آن نمی شود متصور بود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *