پرونده کاخ ویلای جنجالی «سالدوزکلا» چیست؟
Visits: 0
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه شورای عالی قوهقضائیه از تشکیل چهار پرونده برای ساختوساز غیرمجاز در حریم روستای سالدوزکلا این شهرستان خبر داد و گفت علاوه بر ارسال گزارش این ساختوساز غیرمجاز برای استاندار مازندران، گزارشهای کیفری علیه مدیر وقت بنیاد مسکن قائمشهر، مسؤول فنی بخشداری و همچنین دهیار روستای سالدوزکلا به مراجع قضایی ذیصلاح ارسال شده است.
ذبیحالله خداییان با اشاره به اینکه بنیاد مسکن با وجود اینکه این روستا فاقد طرح هادی و این زمین هم خارج بافت متمرکز قرار داشت با گزارش خلاف واقع عنوان میکند که این زمین در داخل بافت روستا قرار دارد، تصریح کرد: اداره جهاد کشاورزی هم در آن زمان با تقاضای مجوز تغییر کاربری ۵۰۰ متر از این زمین موافقت میکند در حالی که هنوز صورت جلسه کمیسیون به ما ارائه نشده است و رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به ارسال گزارش این ساخت و ساز غیرمجاز برای استاندار مازندران برای طرح در جلسه کمیسیون ماده ۹۹ و قلع و قمع این زمین خبر میدهد.
ماجرای این کاخ از چه زمانی مطرح شد؟
ماجرای این کاخ از چه زمانی مطرح شد؟ اما ماجرای مطرح شده این کاخ در شهرستان سیمرغ به مردادماه سال گذشته برمیگردد که تصاویر ساختمان بزرگ در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد. ( بیشتر اینجا بخوانید)
در آگهی فروش این ویلا اینگونه معرفی شده بود: «قصر زیبای ۲۵۰۰ متر مفید، تریبلکس، هفت خوابه مستر با استخر، سونا و جکوزی، بینظیر در طراحی به فروش میرسد» این بنای در حال ساخت در روستای سالدوزکلا از توابع شهرستان سیمرغ و در نزدیکی شهر کیاکلا در باغی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع قرار دارد.
طبق اطلاعات منتشر شده عملیات اجرایی ساختمان از سال ۱۳۹۱ آغاز شده و هنوز هم به پایان نرسید و تقریبا از سال گذشته هم عملیات ساخت آن متوقف شده است.
ساختمانی که با زیربنای دستکم بیش از ۲ هزار متر ساخته شده و از نظر ظاهر و مساحت با برخی بناهای مجلل تاریخ معاصر نه تنها رقابت میکند.
با توجه به صحبتهای دو روز پیش رئیس دستگاه قضا و رئیس سازمان بازرسی کل کشور مسئله این کاخ به تیتر نخست رسانههای مازندران برگشته و حرفهای ضد و نقیضی در مورد مالک یا مالکان این کاخ مطرح میشود اما با توجه به بررسیهای انجام گرفته این کاخ متعلق به شخصی به نام (م ـ ک) یکی از بومیان منطقه است که حداقل دو مرتبه انتقال سند این بنا انجام گرفته اما همچنان تمامی عملیات ساخت و پیگیری ساخت آن بر عهده شخص مالک اول بوده است.
مالک اولیه این بنا سال گذشته اقدام به انتشار آگهی فروش این بنا در فضای مجازی کرد که سبب مطرح شدن آن در فضای مجازی و ورود سازمان بازرسی کشور به پرونده این کاخ شد.
سوال این است که تغییر کاربری زمین به چه صورت انجام شد؟ پیگیریها نشان میدهد که در این زمینه نیز تخلف قانونی وجود ندارد اما از موضوعات عجیب مربوط به این کاخ نحوه ارائه مجوز ساخت و ساز بوده که توسط بنیاد مسکن صادر شده است چرا در زمان صدور مجوز شهرستان سیمرغ وجود نداشته و تنها بخش کیاکلا از شهرستان قائمشهر بوده است و نکته مهمتر هم عدم وجود طرح هادی برای این روستا بوده که در آن سال طرح هادی برای این روستا تعریف نشده بوده و طرح هادی روستای سالدوزکلا در سال ۱۳۹۵ به تصویب رسیده و عملا این زمین خارج بافت روستا بوده است اما در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ بنیاد مسکن به استعلام مربوط به این زمین پاسخ داده و در نامهای نوشت: «با توجه به این که روستای مذکور فاقد طرح هادی مصوب است ملک برابر کروکی ذیل در داخل بافت روستا قرار میگیرد.»
در نهایت پروانه ساخت این ساختمان در تاریخ ۱۷ مرداد سال ۱۳۹۰ صادر میشود.
با توجه به همه سر و صداهای صورت گرفته در مورد این کاخ تنها نقطهای که به عنوان یک تخلف از نظر قانون در این ساختمان دیده میشود، موضوع زیربنای آن است که پرونده آن برای ارائه به کمیسیون ماده ۹۹ ارسال شده و در حال بررسی در این کمیسیون است.
پیگیری مجدانه موضوع ساخت و ساز غیرقانونی ویلا در سیمرغ حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در جریان نشست شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان بازرسی کل کشور در زمینه رسیدگی به تخلفات مربوط به ساخت یک ابر ویلا در یکی از روستاهای استان مازندران اظهار کرد: ممکن است برخی تصور کنند ساخت و ساز یک ویلا چه اهمیتی داشته که سازمان بازرسی به موضوع آن ورود کرده است؛ این موضوع صرفا رسیدگی به یک ساخت و ساز غیرقانونی نبود؛ چنانچه به تخلفات صورت گرفته در ساخت این ویلا بیتوجهی میشد این امر ساخت و سازهای غیرقانونی دیگری را در آن منطقه در پی داشت.
رئیس قوه قضاییه ضمن دستور به رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر پیگیری مجدانه موضوع ساخت و ساز غیرقانونی ویلا در منطقه مورد اشاره از استانداری مازندران تا حصول نتیجه گفت: پیگیری ساخت ویلای غیرقانونی مورد اشاره زمانی اثربخش است که منتهی به رفع تخلفات در مورد ویلای مزبور و جلوگیری از موارد مشابه شود.
محسنی اژهای با اشاره به پروندههای زیادی که در حوزه زمین و اراضی در قوه قضاییه تشکیل شده و میشود، گفت: با توجه به شناختی که شخص رئیسجمهور وجود دارد بسیار امید داریم اقدام عاجلی از ناحیه دولت برای ساماندهی موضوع زمین، جلوگیری از ساختوسازهای غیرمجاز، تغییر کاربریها و دستگاههای صادرکننده مجوز و پروانه ساختوساز، صورت گیرد.
به گزارش فارس، هرچند که تنها تخلف قابل بیان در این ساختمان اضافهبنا بیان شده و همه مستندات قانونی برای ساخت این بنا وجود دارد، اما رئیس سازمان بازرسی کشور از ارسال گزارش به دیوان عدالت اداری برای ابطال پروانه ساختمان و تغییر طرح هادی روستا و نامه به استاندار مازندران برای بررسی قلع و قمع در کمسیون ماده ۹۹ خبر میدهد که باید دید در آینده چه تصمیمی برای این ویلا و مجوز دهندگان آن گرفته میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید