فرصت احیای ۱۰۰ درصدی صادرات نفت ایران بدون برجام
Visits: 0
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مردمگرا، هفته گذشته رویترز در گزارشی با عنوان نوشت، پاراگوانا بزرگترین مجتمع پالایشی ونزوئلا با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه در روز پس از تعطیلی دو واحد تقطیر به دلیل آتشسوزی و کمبود مواد اولیه، با حدود ۱۰ درصد ظرفیت کار میکند.
طبق این گزارش (تصویر ۱)، کل مجتمع پالایشی پاراگوانا در حال حاضر ۹۴ هزار بشکه در روز نفت خام فرآوری میکند که ۳۰ هزار بشکه آن مربوط به واحد کاردون و ۶۴ هزار بشکه آن مربوط به واحد آموی، دو پالایشگاه ذیل این مجتمع پالایشی است
صنعت نفت ونزوئلا بعد از اعمال تحریمهای نفتی آمریکا از سال ۲۰۱۹، به دلیل فقدان توان فنی و مهندسی دچار تعطیلی و آسیب شده است که این موضوع در کنار توان فنی و مهندسی بالای ایران میتواند به فرصتی برای حضور مهندسان ایرانی جهت احیای صنعت نفت این کشور از جمله بازسازی پالایشگاه پاراگوانا و صادرات نفت ایران تبدیل شود.
*بعد از بازسازی پاالایشگاه الپالیتو نوبت به پاراگوانا خواهد رسید
یکی از سیاستهای بازارسازی نفت، خرید تقاضا یا Buy demand است. در این سیاست، ایران با صدور خدمات فنی و مهندسی و سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی نیمهفعال، اقدام به احیای ظرفیت آنها کرده و سپس مابهازای ظرفیت احیا شده، نفت خود را صادر میکند.
محمدامین راد کارشناس انرژی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم برای حضور در پالایشگاههای فراسرزمینی عنوان کرد: تاکنون در دو سال گذشته بحث حضور ایران در ۱۷ پالایشگاه فراسرزمینی مطرح شده است. در بین این طرح، پروژه بازسازی پالایشگاه ۱۴۰ هزار بشکهای الپالیتو ونزوئلا در مراحل پایانی تکمیل قرار دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: این پالایشگاه تا قبل از حضور مهندسان ایرانی تنها با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز فعالیت میکرد. در ابتدای سال ۱۴۰۱ قراردادی بین شرکت ملی مهندسی و ساختمان ایران و شرکت نفت ونزوئلا به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو امضا شد.
راد تاکید کرد: بعد از گذشت ۲ سال از امضای قرارداد، حال پالایشگاه الپالیتو با تمام ظرفیت کار کرده و به مقصد روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت صادراتی ایران تبدیل شده است. تکمیل این طرح، یک تجربه مناسب برای حضور ایران در سایر پروژههای بازسازی پالایشگاههای ونزوئلا، از جمله پالایشگاه پاراگوانا است.
*چگونه میتوان بدون احیای برجام، صادرات نفت ایران را احیا کرد
مجتمع پالایشی پاراگوانا با سه پالایشگاه کاردون، آموی و گرانده هماکنون به دلیل فقدان توان فنی و تجهیزات در ونزوئلا با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت خود کار میکند. با بازسازی و احیای ۹۰ درصد ظرفیت این پالایشگاه معادل بیش از ۸۶۰ هزار بشکه نفت، ایران میتواند در مجموع روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خود را به ونزوئلا صادر کند.
رویترز در فوریه سال جاری میلادی از امضای یک قرارداد ۴۶۰ میلیون دلاری بین ایران و ونزوئلا برای بازسازی این مجتمع پالایشی در آیندهای نزدیک خبر داد، اما هنوز به صورت رسمی گزارشی مبنی بر شروع به کار ایران در این مجتمع پالایشی منتشر نشده است.
ظرفیت تولید نفت و حداکثر صادرات نفت ایران در شرایط غیرتحریمی به ترتیب ۳.۸ و ۲.۲ میلیون بشکه در روز است. در حال حاضر طبق گزارش موسسه کپلر (تصویر ۳) متوسط صادرات روزانه نفت ایران به چین در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی یک میلیون و ۲۳۵ هزار بشکه بوده که ۸۴ درصد بیشتر از زمان مشابه پارسال است..
دیدگاهتان را بنویسید