کشاورزی مازندران؛ پشتیبان امنیت غذایی ایران

تولید سالانه یک میلیون تن برنج معادل ۴۵ درصد برنج مورد نیاز کشور، حدود سه میلیون تن مرکبات، ۲۰۰ هزار تن کیوی و بسیاری از محصول‌های باغی و کشاورزی دیگر، مازندران را به قطب مهم کشاورزی کشور تبدیل کرده است.
اشتراک گذاری
06 اردیبهشت 1404
منبع : مردم گرا
کد مطلب : 3866

Visits: 0

مازندران با حدود ۴۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی، قطب کشاورزی ایران است و کشاورزان این استان سهم قابل توجهی از تامین مواد غذایی بازار داخلی و امنیت غذایی کشور دارند. این استان با در اختیار داشتن ۲.۵ درصد زمین‌های کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات باغی و کشاورزی تولید می‌کند و ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و بخش قابل توجهی از تولیدات آن نیز به بازارهای خارجی صادر می‌شود.

 

در این استان ۷۲ نوع محصول کشاورزی به طور انبوه تولید می‌شود و در تولید ۱۵ محصول باغی و کشاورزی رتبه نخست تا سوم کشور را دارد.

 

تولید سالانه یک میلیون تن برنج معادل ۴۵ درصد برنج مورد نیاز کشور، حدود سه میلیون تن مرکبات، ۲۰۰ هزار تن کیوی و بسیاری از محصول‌های باغی و کشاورزی دیگر، این استان را به قطب مهم کشاورزی کشور تبدیل کرده است.

 

افزون بر این فعالیت‌ها، مازندران در کشت گلخانه‌ای، پرورش دام، طیور سنتی، زنبور عسل، کرم ابریشم و پرورش ماهی نیز جایگاه قابل توجهی دارد. برای نمونه مازندران در تولید گوشت مرغ با بیش از ۳۰۰ هزار تن تولید در سال، حدود ۱۱ درصد گوشت مرغ کشور را تولید می‌کند و رتبه نخست را بین استان‌ها دارد.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.