بخشي از اين انتخاب با شماست
ديروز خبر واريز اولين حقوق نمايندگان مجلس يازدهم در فضاي رسانه اي منتشر شد و فارغ از جنجالهاي رسانهاي مربوط به كميت و چرايي آن، جا دارد از منظر ديگري نيز به آن توجه نمود.

🔸ديروز خبر واريز اولين حقوق نمايندگان مجلس يازدهم در فضاي رسانه اي منتشر شد و فارغ از جنجالهاي رسانهاي مربوط به كميت و چرايي آن، جا دارد از منظر ديگري نيز به آن توجه نمود.
🔸درست يا غلط! كم يا زياد! بهرحال اعداد و ارقام نشان ميدهد، داشتن مجلس به لحاظ اقتصادي هزينه قابل توجهي براي كشور دارد و تازه اين فارغ از هزينههاي غيررسمي نظير بازديدهاي منطقه اي و يا جلسات و ملاقات هاي حوزه هاي انتخابيه و … است كه معمولا به حساب نميآيند. پس انتظار بيجايي نيست كه توقع داشته باشيم متناسب با هزينه بالايي كه روي دست ملت مي گذارد، فايدهاي بزرگ تر هم براي ملت توليد كند!
🔸بر اساس اصول متعدد قانون اساسي، مجلس شوراي اسلامي داراي وظايف و رسالتهاي سنگيني است از جمله وضع قانون، تصویب بودجه عمومی، تصويب برنامههای كوتاه مدت و بلندمدت توسعه، حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور، تصویب عهدنامه ها، قراردادها و موافقت نامه های بین المللی، حق اظهار نظر در همه مسایل داخلی و خارجی و رأی اعتماد به هیأت وزیران و استیضاح آنان. بنظر مي آيد اگر ملت شاهد كيفيت بالاي خدمت رساني نمايندگان در راستاي تحقق وظايف مذكور باشد و بواقع از جايگاه اداي تكاليف قانوني محوله، مجلس را در راس امور ببيند، با رضايت و طيب خاطر حقوقي بيش از اين را هم براي وكلاي خود متصور باشد. اما گاهي چه مي شود كه اين اتفاق نمي افتد؟
🔸از ديدگاه اينجانب به عنوان يك معلم دانشگاهي، گاهي اين وكيل و موكل در يك اثرگذاري متقابل از منظر نوع مطالبات، شان مجلس را به شدت تنزل مي دهند. واقعا زمان مفيد كاري روزانه يك نماينده آن هم وقتي اينقدر براي ملت گران تمام مي شود، مي بايست بجاي مطالبات كلان و راهبردي صنوف شغلي، اقشار مختلف مردم، فرصتهاي توسعه يك بخش، شهرستان، استان و حتي كشور و … براحتي براي تمنيات فردي يا محلي و مشكلات دستگاه هاي اجرايي هزينه شود كه تحقق و پيگيري آن در سطح شوراهاي شهر و روستا، هيات هاي حل اختلاف و مديران اجرايي محلي و شهرستاني هم به سادگي ميسر است؟
🔸گاهي نبايد از خود بپرسيم اگر بجاي توقع اشتغال براي اطرافيان خود، متوقع ايجاد فضاي كسب و كار پايدار و رفع موانع توليد براي منطقه خود مي شديم و فرصت مي داديم نماينده به جاي حل اختلاف شخصي ما با فلان اداره از ابزارهاي نظارتياش براي پيگيري خدمت رساني بهتر و طراحي پروژههاي كلان در بخشهاي كشاورزي، صنعت و … استفاده كند، دستاوردهاي پايدارتر و مفيدتري را ما به ازاي هزينه اي كه از خزانه كشور براي داشتن مجلس مي شود حاصل مي كرديم؟
🔸ياد زماني افتادم كه از مدير يك باشگاه بزرگ بينالمللي بابت مبلغ كلاني كه براي خريد يك بازيكن هزينه كرده بود، انتقاد شد. با خونسردي گفت زماني از من انتقاد كنيد كه بسيار بيشتر از اين رقم را از تلاش اين بازيكن عايد باشگاه نكرده باشم. سياست هم شايد زمين بازي ديگري است كه بايد بدانيم از هر بازيكني در آن، بايد چه نوع و چه ميزان توقع داشته باشيم
بابك مومني
استاديار دانشگاه پيام نور مازندران
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0